28 Nisan 2008 Pazartesi

making tosh!


Almanların kızları da güzel, otomobilleri de. Zaten otomobiline bakıp, o ülkede güzel kız olup olmadığını hemen söyleyebilirim. Çünkü:
1. Kızlar güzel otomobile binmek ister.
2. Eğer güzel otomobile binmek isteyen kızlar da güzelse, erkekler mecburen güzel otomobiller üretir.

Mesela Fransızların kızları çirkindir. Koltuk altı tüyleri ve favorileri ile bilinirler. Arabaları da dandiktir. Fark ettiyseniz, otomobil demedim, araba dedim. Zira Fransızlar ancak araba yapabilir. İngilizlerde de durum farklı değil. Kızlar, arabalar tümüyle çirkin. Doğu blokuna girmeyelim, konuyla alakasız. Sosyalizm orada güzel araba yapılmasına imkan tanımadı.

Dieter Rams, otomobili güzel kadını güzel bir ülkenin vatandaşı. O kadar güzelliğin içinde de boktan bir tasarımcı olmamış. 60’larda Braun için birçok şey tasarlamış. Jonathan Ive ise Chingford’da doğmuş bir İngiliz köylüsü. Apple’da çalışıyor; titri: Senior Senior Vice President of Industrial Design. Hepmizden çok kazanıyor ama boktan bir tasarımcı. Herr Rams ne yapmışsa, almış taklit etmiş. Apple, Mac, i-pod manyağı bütün karıya, kıza ve art direktörlere selam ederim.

not: Yukarıdakiler Braun'un televizyonu, radyosu, cep radyosu...



2 yorum:

jelatin dedi ki...

Alman kadınları ve erkekleri hakkında tüm düşüncelerim, Nisan ayından itibaren yurdumuz tatil köylerinde kızarmaya (bronzlaşmak diyemiyorum) başlayan, lömbür lömbür "lömbürleri"yle açık büfede çarpışan bir insan güruhu oldukları yönündeydi. (Uzun cümle sonrası, derin nefes ver.)

Lakin şu anda bulunduğum Fransa ülkesine, Münih üzerinden gelmem nedeniyle Münih Havaalanı'nda birçok Alman'la karşılaştım. Kadın, erkek, çocuk... Hepsi güzel vücutları, porselen pürüzsüzlüğünde derileri ve ışıldayan saçlarıyla kalbimi kazanmayı başardılar. Anladım ki, Alman Hükümeti yaz mevsiminde ülkede estetik kirliliği minimuma indirmek adına çürükleri bizim ülkemize gönderiyor.

Bu arada arakçı marakçı; ama hoş adammış.

alec eiffel dedi ki...

malesef almanların işçi sınıfı geliyor memleketimize, gelse ya orta sınıf...